Aktiviteter i Gl. Roskilde Amts Biavlerforening

Alle aktiviteter afholdes i vores klubhus Ringstedvej 79, 4000 Roskilde

Tirsdag den 20. september
Kl. 19.00
Sæt ord på smagen af din  honning

Denne aften øver vi os i at smage, se og dufte honning og i at sætte ord på sanseoplevelserne, – vi er jo alle eksperter på, hvad vi synes er god honningsmag.
Dorthe Lynnerup guider os i de enkle metoder fra ”Sensorikhæftet” til at smage, dufte, se og tale om smagen af honning. Øvelse giver som sagt mester – denne aften træner vi vores smagsmuskler.

Pointen er, at jo bedre vi er til at tale om smag af honning, jo nemmere får vi kunderne til at smage honning og opdage at honning ikke bare er honning. Samtale om smag giver dialogen fart om hvorfor honning smager forskelligt og kunderne får lyst til at købe honning.

Tilmeldingen er åben på Facebook
Tirsdag den 27. september
Kl. 19.00
Bisløjd

Med lidt inspiration og fingersnilde, kan man lave meget bi grej selv og måske til en billig penge af det der allerede ligger i loftrummet. Der er nogle oplagte let lavede remedier, man kan bruge til flere ting i sæsonen. F.eks. en træramme der kan bruges ved etablering af vinterleje, stoppe en sværmtilstand eller bruges som en midlertidig bund til en sværm, indtil en ekstra kan købes eller lånes.

Det er også stedet der kan udveksles udfordringer og løsninger mht. det grej vi bruger.

Tilmeldingen er åben på Facebook

Tirsdag d. 25. oktober
Kl. 19.00
Mjødaften

Mjøden er verdens ældste vin, og betragtes som stamfaderen til alle gærede vine. Mjød er kendt fra oldtiden i store dele af verden. I Danmark kender vi bedst mjød fra vikingerne og sagnene om de nordiske guder.
Tirsdag d. 25 oktober kan du lære at lave din egen mjød.

Klubbens mangeårige vinder af mjød smagningen, Ralf, vil tage os gennem processen at forvandle honning, vand og gær til mjød.

Læs mere på Facebook – i oktober.

Tirsdag d. 8. november
Kl. 19.00
Biernes trækilder

Denne aften er biernes trækkilder emnet. Mere om dette senere, men sæt et kryds kalendere allerede nu.