Foto: Jens Madsen

I arbejdet med bierne har vi tit fornemmelsen af at løbe med vejret lige i hælene. Her er nogle steder på internettet, hvor oplysningerne om vejret er lidt ud over det sædvanlige.

Lokalvejr time for time

AccuWeather viser også lokalvejrudsigten for Roskilde time for time.
Det er behageligst at arbejde med bierne, hvis vinden ikke er over 25 km/t (7 m/s, jævn vind, tynde grene bevæger sig).
Temperaturen skal gerne være over 15 oC af hensyn til ynglen.

Lokalvejr 15 dage frem

AccuWeather viser lokalvejrudsigten for Roskilde 15 dage frem. Man må ikke klandre meteorologerne/computerne, hvis det ikke kommer til at passe helt i den sidste ende. Usikkerheden i forudsigelsen stiger naturligvis, jo længere man kommer frem. Men forudsigelsen passer ofte forbavsende godt også i den fjerne ende.

Solopgang og solnedgang

Weather Underground angiver tidspunkterne for solopgang og solnedgang for Roskilde. Det er også angivet, hvor længe tusmørket varer (velegnet til flytning af bier).

Lokale hobbyvejrstationer

Jægerspris Kr. Sonnerup RUC Karlstrup
Hundige Ledøje Skovlunde  

Lokalvejr op til et år tilbage i tiden

Weather Online viser lokalvejret for København op til et år tilbage i tiden. Det er ofte nyttigt at kunne se det forgangne vejr. I det tidlige forår kan man fx. se, om der har været dage varme og stille nok til, at bierne kan have været ude (endnu bedre er det selvfølgelig, hvis man har haft mulighed for at tage ud og se efter selv). Man kan også på kurverne vurdere, om vinteren har været af den slags, som tærer meget på vinterforrådet. Og om sommeren kan man måske i vejrkurverne finde forklaringen på, hvorfor man har høstet meget eller lidt honning. Om efteråret kan man se, om betingelserne for effektiv varroabehandling har været opfyldt i hele behandlingsperioden, etc.
Dansk femdøgnsudsigt.
Vejret lige nu.
Vejrradar: nedbør lige nu.