Se også allerede afholdte aktiviteter

Aktivitetsprogram 2023/2024

 

03. oktober tirsdag kl. 19-21

Alternativ drift og ny honning presse.

John Rytman er opfinder og biavler. Han følger ikke altid den slagne vej, hverken i sin drift af

bigården eller udstyr. Han sværger til ikke at bruge dronning gitter og udvider familierne vha.

magasiner nederst. På udstyrssiden har han gennem flere år arbejdet på at udvikle en honningpresse, der er hurtigere og uden nogle af de ulemper, de fleste presser har. Tirsdag den 3. oktober kommer han og besøger os i skolebigården, hvor han vil fortælle om sin biavl

og viser den nyeste version af hans EXO honningpresse.

 

07. oktober lørdag kl. 09-13

Arbejdsdag i skolebigården.

Igen i år holder vi traditionen tro arbejdsdag, hvor vi hygger og arbejder i skolebigården. KL. 9:00 er der kaffe / te / brød og vi fordeler opgaverne. Kom frisk og giv et nap med og hyg med dine biavl-kolleger – Alle er velkomne.

 

24. oktober tirsdag kl. 19-21

Sensorik aften.

Vi skal igen i år træne smagssanserne – og smage på sæsonens nyhøstede honning.

Hvorfor skal vi træne vores smagsmuskler, smage på honning og sætte ord på den honning vi

smager? Pointen er, at jo bedre vi er til at tale om smag af honning, jo nemmere får vi kunderne til at smage honning og opdage at honning ikke bare er honning. Samtale om smag giver dialogen fart om, hvorfor honning smager forskelligt og kunderne får lyst til at købe honning. Medbring et glas af din honning og få en smagsbeskrivelse med hjem. Dorthe Lynnerup vil være den, der fører os igennem aftenens smagsoplevelser.

 

07. november tirsdag kl. 19-21:30

Tapas med Honning & Pollen

Mødedeltagerne medbringer smagsprøver på noget spiseligt, tilberedt med honning/pollen.

Hvis du planlægger at servere ”Miel de Royal”, der kræver ovn, kogeplader, mikrobølgeovn og

fryser ved anretningen, er det så heldigt, at det er lige det vi har i klubhuset. Alle må meget gerne medbringe deres opskrifter – så vi deler de gode smage og kan gå hjem og eksperimentere videre. Deltagerne får smagsoplevelser og inspiration til at bruge honningprodukter. Vi slutter aftenen af, med at hører om Hans Erik Germuth’s besøg, hos biavlere i udlandet. Tilmelding på Facebook op til mødet eller på mail: tapas@roskildebi.dk.

 

16. december lørdag kl. 10-11

Oxalsyre drypning, gløgg og æbleskiver i skolebigården.

Vi mødes i skolebigården, hvor der for et beskedent beløb kan afhentes oxalsyre til dine familier.

Foreningen byder på æbleskiver og gløgg.

 

09. januar tirsdag kl. 19-21

Varroa bekæmpelse uden kemi.

Hvad er Naturlig varroabekæmpelse uden kemi? Hvordan er varroa midens biologi? Hvordan laver man vaskeprøver af varroamider? Per Kryger på Århus Universitet, Flakkebjerg startede sommer 2022 et projekt, hvor de prøver at lære os biavlere mere monitorering af varroamiderne og mindre kemi. Denne aften vil to GRAB medlemmer - Bente og Dorthe - fortælle, hvad deres foreløbige erfaringer er med at lave vaskeprøver, total yngelfratagelse og dronningeindespærring. Alle får mulighed for at prøve at vaske en fryseprøve af bier, tælle varroa mider og afklare om prøven kræver behandling eller ej.

 

30. januar tirsdag kl. 19-21

Salg af honning og andre biprodukter – Tips & Tricks.

For erfarne biavlere er afsætning måske ikke noget problem, men nye biavlere må finde deres

salgskanaler – det trækker tænder ud for nogen, for andre er det pærelet. Denne aften er videndeling og erfaringsudveksling om salg, markedsføring, kundefastholdelse og prissætning. Salgskanalerne kan f.eks. være boder, butikker, markedspladser, Internettet, foreninger og arbejdspladser. Oplægsholderne vil være GRAB medlemmer med ovenstående erfaringer. Kurt Andersen, Stig & Jytte, Ann & Allan Pagh og Niels Jørgen.

 

10. februar lørdag 09-15:30

Fællesmøde i Kirke Hvalsø.

Holbæk biavlerforening er vært for ”Mini biavls konference”, GRAB og 2 vestsjællandske biavlerforeninger hjælper med at få det til at ske. Der vil være 3-4 aktuelle interessante indlæg, fra f.eks. forskere, DBF-konsulenter, biavlere med speciel viden eller andre der har noget biavlsrelateret de brænder for og interessant for os. Mødet starter med morgenmad og der vil være frokost, samt kaffe/te med kage i dagens løb. For blot et beløb på 250-300,-kr får man en udbytterig dag, sammen med ligesindede, fra vores nabo foreninger.

 

27. februar tirsdag OBS!! kl. 17:45-20:00

Læs dine bier.

Vi har inviteret Anders Peter Blæsild, fra Hørning i Østjylland, ham med ”Fredelige bier” til at

fortæller om: Hvordan man omgås sine bier på en fornuftig måde, hvordan bierne påvirkes ved vores gennemsyn og hvordan de fortæller os om deres tilstand. Kort sagt hvordan vi får større indsigt og bedre oplevelser med vores bier. OBS! Foreningen byder på et let måltid fra kl. 17:45 – 18:00, inden Anders Peter starter på hans indlæg.

 

12. marts tirsdag kl. 19-21

Undervisning af nye biavlere begynder.

 

14. marts torsdag kl. 19-22

Generalforsamling.

Dagsorden iflg. vedtægterne.

OBS! For tilmeldte vil der være spisning kl. 18-19

 

04. april torsdag kl. 19-21

Presning af honning.

Hvordan? Hvilke presser findes? Fordele og ulemper? GRAB´er med erfaring fra presning af honning viser og fortæller denne aften om deres erfaringer i presning af honning: Thomas Blume, Kjeld Larsen, Helen Vestergaard og Jens Pedersen kommer og fortæller og viser os deres presser.

 

30. april tirsdag kl. 18-21

Skolebigården åbner.

Husk at alle GRAB medlemmer er velkomne, alle tirsdage i skolebigården.