Meddelelser fra bestyrelsen samt relevante links og opslag fra foreningens facebook side.
=== e-post 13. marts 2023 ===
Rabataftale med Bihuset.
Se mail fra Hans sendt til alle medlemmer med rabatkode, deadline for bestilling af materiel samt datoer for afhentning i skolebigården.
=== e-post 4. feb. 2023 ===
Hyggemøde
Som I kunne se i sidste Honningmagasin, holder vi det traditionelle hyggemøde d. 21. februar kl.19.00. Der er honningbedømmelse, mjødbedømmelse og amerikansk lotteri. Medbring din bedste honning eller mjød og vær med i konkurrencen om GRABs bedste produkt. Se vedhæftede fil (gengivet nedenstående) med oplysninger om konkurrencen.
Har du lyst til at bidrage med en kage, må du meget gerne give Hans et praj.
Vores hjemmeside ligger nu i en ny, flot og helt anderledes udgave. Kik ind på roskildebi.dk og nyd den.
Hans Janstrup
Honning bedømmelse
Foreningens medlemmer kan medbringe 1 glas af biavlerens bedste uopvarmede honning, som biavleren har tappet i året før bedømmelsen finde sted. Glasset skal fremstå uberørt efter tapningen. Glasset skal bedømmes anonymt, så det behøver ikke at være etikette på glasset, men gerne en form for ID, f.eks. i bunden. Efter den første bedømmelsesrunde, vil de 2-3 eller flere honninger, der har fået flest point, blive bedømt igen. Ved point lighed ved anden bedømmelse, findes vinderen ved ægte blindsmagning, af en af de tilstedeværende, der ikke er med i finalerunden. Biavleren der har lavet den bedste honning, får efter at biavlerens navn er indgraveret, overdraget klubbens vandrepokal, indtil næste års honning bedømmelse.
Mjødbedømmelse
Klubbens medlemmer kan medbringe 1 flaske af den bedste mjød biavleren har flasket året før
bedømmelsen finder sted. Mjøden skal være lavet på honning, vand og gær, den må være tilsat frugt og krydderier under første og evt. anden gæring, men ikke malt eller lign. Over halvdelen af sukkerstofferne i mjøden, skal stamme fra honning. Efter gæringen er det kun tilladt at tilsætte klaringsmidler, gæringsstopper som f.eks. svovl og hvis mjødens sødme efterjusteres med honning. Der må ikke være tilsat alkohol. Hvis der er mere end 10 forskellige mjød til bedømmelsen, vi de med 2-4 højeste point, blive bedømt igen. Ved point lighed, vil der blive lavet en ny afstemning. Biavleren der har lavet den bedste mjød, får overdraget klubbens vandrepokal, indtil næste års mjød bedømmelse.
=== e-mail 17. jan 2023 ===
Alternativ brug af voks mm. 24 januar 2023
Sted Kl 19-21 i Skolebigården.
Voks kan bruges til mere end ”blot” som celler i bistadet, Hans-Erik fra vores voksklub vil sammen hans kone, Birgit komme og vise os nogle alternativer. De vil vise os hvordan de producerer bivoks-wraps som bruges til indpakning af mad. De vil også fortælle om fremstilling af læbepomade.
Pollen er en god proteinkilde, men hvordan kan det indsamles, hvor meget og hvornår – ikke mindst hvad skal man passe på?
Hvad kan det bruges til? Kan det også sælges?
Propolis kan også ”høstes” og mange bruger det til at kurerer mindre skavanker.
Men hvordan? Hvornår?
Læs mere om emnerne på https://hanbi.dk/koebsalg/pollen”
Niels Jørgen Askirk 28792058
=== facebook 12. jan 2023 ===
Opdaterede grupperegler for brug af foreningens facebook:
Velkommentil GRAB’s Facebook side. Der er nogle enkle spilleregler, som vi gerne ser alle bruger: Vi kommunikerer i en sober tone. Vi taler om vores bier i skolebigården og om bierne, vi har derhjemme i vores egne bigårde. Vi taler om de aktiviteter, der foregår i GRAB og i GRAB regi. Køb og salg medlemmerne imellem er velkomment på siden. Annoncering, køb og salg, der vedrører andre foreninger og virksomheder, bør henlægges til andre medier og platforme. Bestyrelsen kan annoncere for arrangementer og rabatordninger i DBF, påFlakkebjerg og lignende samt hos foreningens sponsorer.
Bestyrelsen
=== facebook 11. dec 2022 ===
Hej GRAB medlemmer.
Vi har fået en helt fantastisk julegave. Vi har søgt støtte fra Friluftsrådet til nye børne- og voksendragter, og de har bevilliget os 34.000 kr.
Bente
=== e-mail 9. dec 2022 ===
Hej alle
Så er årets sidste Honningmagasin her.
Hans Janstrup