Tirsdag d. 21. februar Kl. 19.00 

Hyggemøde med mjødsmagning, honningsmagning og amerikansk lotteri.

En dejlig aften, med 40 deltagere, friskbrygget kaffe og hjemmebagt kage fra Annie

Jauffred, Margit og Jytte Nielsen.


Der var 16 glas honning og  7 flasker mjød til beømmelse. I begge konkurencer var der en ekstra runde med bedømmelse på de bedste. Regler for honning og mjødkonkurrencerne fremgår af meddelelse af 4. feb. 2023.


For Niels Jørgen Askirk, Kirke Saaby, blev det ikke til tre gange sølvpokal, men en tredjeplads i honningkonkurencen. Den konkurrence blev i år vundet af Palle Højer Pedersen, Vridsløsemagle, mens Jens Petersen, Biltris,  for andet år i træk, vandt mjødkonkurencen. Jens kunne røbe, at der var brugt frosne blommer i vindermjødden, der havde modnet 13 måneder på ballonnerne.


I det amerikanske lotteri var der udlodning af sponsorgaver fra Bihuset, Honning Pigen, Mogens Mundt, Julsgaard Biavl, Bauhaus, Spar Nord, Fog Trælast og Byggecenter, Kasvu Haver og Knud Graaskov med mange flere. I alt ca. 33 gevinster, bl.a. gavekort, handsker, dronninger, værktøj, rammer efter eget valg, ventilationsdragt og meget andet godt. Alle 400 lodder blev solgt med en god fortjeneste til klubben.


Sølvpokalen havde sidste år 25 årsjubilæum, men coronapandemien har bragt uorden i tingene, så det var først i år, at pokalen skulle overrækkes for 25. gang. De tidligere vindere fremgår af foreningens historie og historie/pokaler. I anledning af jubilæet var vores gamle medlem, Verner Varlun Jensen, Skjoldenæsholm, der var den første til at vinde honning vandrepokalen i 1998, inviteret til at deltage i mødet. Verner har stadig vindertalentet i behold. Ikke nok med at han kunne fortælle nogle drabelige historier om at overvinde druknede dræberbier, han vandt også fulddragten i lotteriet. 

Jens Petersen har, for anden gang i træk, vundet mjød-konkurencen. I år med en vellagret blommemjød.

Niels Jørgen Askirk, formand for aktivitetsudvalget og vinder af pokalen de sidste to gange, overrækker sølvpokalen for bedste honning til årets vinder, Palle Højer Pedersen (til højre).

To vindere har godt fat i sølvpoklaen. Jens Petersen har netop vundet pokalen, og Verner Varlund Jensen (til højre) var i 1998 den første til at vinde den. 

Tirsdag d. 24. januar 2023 kl. 19.00

Biernes mangfoldige produkter og deres brug

Birgit Bylov og Hans-Erik Germuth fortalte om og demonstrere produktion af bivoks wrap. De fortalte om produktion af læbepomade og kom ind på høst og brug af pollen samt propolis. Se også https://hanbi.dk/koebsalg/pollen

(32 deltagere, se billede)

Lørdag d. 7. januar 2023 kl. 13.00

Oxalsyrebehandling og Nytårskur

Vi behandler med oxalsyre i skolebigården lørdag d. 7. januar kl.13. Der kan købes færdigblandet oxalsyre til eget forbrug. OBS! Medbring en beholder der kan tåle syre og som er absolut tæt. Vi spiser kransekage og får et lille glas til, når vi ønsker hinanden et godt nyt biavlerår.

Tirsdag 20. september 2022

Sensorik og smag på honning

Denne aften øver vi os i at smage, se og dufte honning og i at sætte ord på sanseoplevelserne, - vi er jo alle eksperter på, hvad vi synes er god honningsmag. Dorthe Lynnerup guider os i de enkle metoder fra ”Sensorikhæftet” til at smage, dufte, se og tale om smagen af honning. Øvelse giver som sagt mester – denne aften træner vi vores smagsmuskler.


Pointen er, at jo bedre vi er til at tale om smag af honning, jo nemmere får vi kunderne til at smage honning og opdage at honning ikke bare er honning. Samtale om smag giver dialogen fart om hvorfor honning smager forskelligt og kunderne får lyst til at købe honning.


I grupper med 5 deltagere smager alle deltagerne på hinandens honning (fast eller flydende) og ved fælles hjælp karakteriserer I gruppens medbragte honning. Smagsbeskrivelsen kan I jo bagefter bruge som inspiration til jeres labels, flyers og hjemmesider. 


Dorthe brænder for at nørde i mad og gode råvarer, og hun er vild med at involvere deltagerne: For alle er eksperter på det de smager, og jo oftere du øver at smage jo flere smagsnuancer kan du beskrive. Tilmelding ved tryk på “Deltager” på Facebook begivenhed  senest 17.9 

 – efter først til mølle princippet (plads til 35 deltagere) i det nye klubhus. Hvis der er flere deltagere gentager vi arrangementet senere i sæsonen. Medbring et glas honning (fast eller flydende) pr. deltager til smagsprøve i gruppen. Aftenen er ikke en konkurrence, og det er ikke hemmeligt, hvis honning vi smager. Klubhuset er åbent fra kl. 18 på dagen, - kom frisk i god tid - og få masseret honning-smags-musklerne.

facebook 21. sep. 2022:

Tak til alle jer 18, der kom i tirsdags og arbejde ivrigt i grupper om

Sensorik og smag på honning. En skrev på evalueringssedlen:

“God generel introduktion om sensorik. En øjenåbner omkring beskrivelse af smag m.m. Nu vil jeg gå hjem og fordybe mig i at smage, dufte og beskrive min honning. Tak”

Det var en fornøjelse med så engagerede deltagere - se stemningsbilleder.

Dorthe M Lynnerup

Oktober 2021

Ud og SE med DSB på besøg i skolebigården.

(Link til artikel)